Sumber : Myresipi
Bahan A
2 senduk gula
1/2 cwn air
Bahan B
1 bungkus agar-agar serbuk
4 cawan air
2 1/2 senduk gula
Bahan C
1 tin susu cair(lebih kurang 400g)
2 sudu makan tepung kastard
1 sdt vanilla
(Campur sebati semua bahan C)
Cara-cara
1.hanguskan gula cam buat karamel utk puding karamel yang lain gak...biasanya saya hanguskan gula terus atas acuan,bila da kaler emas tuang air sikit..pastu ketepikan..
2.Dalam periuk didihkan bahan B. kecilkan api kemudian masukkan bahan C. kacau rata selama lebih kurang 3 minit @ sehingga adunan sedikit likat dan pekat. Matikan api, tuang adunan dalam acuan yang berisi gula hangus.
3.Bekukan sebentar, dan hidang. (lebih sedap dihidang sejuk-sejuk).
No comments:
Post a Comment